KORONA

Koronavirus - Smittevern på vår klinikk

DU KAN STOPPE SMITTEN

mistanke_om_smitte

Test deg ved mistanke om smitte

hold_distansen

Hold avstand

vask_eller_sprit_hender

Vask eller sprit hender

bruk_munnbind

Bruk gjerne munnbind

SMITTEVERN VED KIROPRAKTORKLINIKKEN 0-100 STEINKJER AS

Tiltakene for Kiropraktorklinikken 0-100 Steinkjer er basert på veilederen som er utarbeidet av Norsk Kiropraktorforening i samråd med Folkehelseinstituttet. Dette dokumentet skal brukes sammen med veilederen og den generelle bransjestandarden/nasjonale veilederen; “Smittevernfaglig forsvarlig drift i helsevirksomheter med én-til-én-kontakt (covid19)”, publisert av Helsedirektoratet 19. april 2020 [1]https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/veileder-for-smittevernfaglig-forsvarlig-drift-i-helsevirksomheter-med-en-til-en-kontakt.

Pasienter informeres per SMS - automatisk gjennom journalsystemet om smittevern og når de ikke skal komme til klinikken. De skal ikke komme til klinikken ved gjenkomst etter utenlandsreise - 10 dager, og ved symptomer på luftveisinfeksjon eller påvist smitte.

Om noen har muskel- og skjelettplager kan de få veiledning per telefon - vi tilbyr ikke videokonsultasjon på Kiropraktorklinikken 0-100.

Ved ankomst til klinikken og venterommet skal håndsprit være tilgjengelig, det står håndsprit ved siden bankterminalen, godt synlig for besøkende. En dispenser er også lokalisert ved inngangsdøren til venterommet. Det er også fasiliteter for håndvask på toalett og kjøkken. All servering eller selvbetjening av kaffe, te, vann eller mat er fjernet fra venterom, samt blader/magasiner.

Kiropraktorer bytter arbeidstøy daglig. Det anvendes kortermet arbeidstøy for å ivareta hygienekrav for renhold av hender, håndledd og underarmer. Håndhygiene skal foretas før og etter enhver konsultasjon eller nærkontakt. Behandlere skal i arbeidstiden unngå bruk av ringer, klokker og øvrige utsmykninger rundt håndledd.

Klinikken har rutiner for renhold av klinikk og fellesarealer, daglig vasking og desinfeksjon av kontaktflater. Utstyr som er brukt under konsultasjonen rengjøres/desinfiseres mellom hver pasient, dette gjelder hele benken. Annet behandlingsutstyr som brukes til kroppskontakt desinfiseres som normal rutine.

Dersom behandleren utvikler symptomer på infeksjon eller sykdom under behandlingskonsultasjon skal behandler umiddelbart ta på munnbind og behandling avsluttes. Smittevernansvarlig tar kontakt med kommuneoverlege lokalt for videre smittevernsveiledning, men bør uavhengig av dette utsette alle fysiske pasientkonsultasjoner til symptomatologi er avklart.

Dersom pasienten opplever symptomer på akutt luftveisinfeksjon under en konsultasjon, bør både behandler og pasient umiddelbart ta på munnbind og konsultasjonen avsluttes. Kontaktflater og mulige smitteflater bør rengjøres, og det skal tas kontakt med kommuneoverlege lokalt for oppfølging av pasient og eventuelt videre tiltak ved klinikk.

Referanser

Referanser
1 https://www.helsedirektoratet.no/nyheter/veileder-for-smittevernfaglig-forsvarlig-drift-i-helsevirksomheter-med-en-til-en-kontakt
Kiropraktorklinikken 0-100